Bílí Tygři Liberec

Zápas zlomila branka na 2:4, říkal po svém prvním zápase sezony Ladislav Šmíd

Date of publication Author Martin Zíta

L i b e r e c - Obnovenou premiéru v tygřím dresu si v neděli proti Pirátům odbyl obránce Ladislav Šmíd, jenž bude součástí liberecké smečky po dobu výluky. Avšak ani zadák, jenž za mořem hájí barvy Edmontonu Oilers, nedokázal zabránit porážce 2:5. „Rozhodl gól na 4:2. Inkasovat minutu po snížení na jednu branku jednoduše nemůžeme,“ říkal po premiéře.

Ladislave, kdy jsi se vůbec dozvěděl, že je vše zařízeno a budeš moci za Tygry nastoupit?
Napevno jsem se to dozvěděl někdy v úterý. Takže jsem si zablokoval letenku do Česka a přiletěl jsem. Z toho přesunu jsem ještě trochu přepadlý, ale snad to na ledě nebylo nějak zvlášť vidět.

Jaká byla aklimatizace v rámci hokeje? Přechod z NHL do extraligy určitě není jen tak.
Určitě je to trochu rozdíl. Hlavně hřiště, které i když je tady v Liberci menší než na většině českých stadionů, tak pořád je oproti Kanadě velké. Takže to mi určitě tak třetinu trvalo, než jsem si úplně zvykl. Na druhou stranu má hráč na vše více času, což je výhoda.

Jak vůbec návrat, jakožto odchovanec, prožíváš?
Liberec je pro mě srdcová záležitost. Vždycky jsem si přál se na konci kariéry vrátit do Liberce a hrát tady. Teď to výluka urychlila a jsem velmi rád, že můžu Liberci pomoct. Mám tady rodinu, kamarády, takže je to super.

Extraligu jsi za Tygry hrál naposledy v sezoně 2004/05, co se od té doby změnilo?
Tak hokej mi přijde vcelku stejný, jako se hrál tehdy. Dnes je tady ale spoustu mladých hráčů a právě Liberec má kádr opravdu hodně mladý. Takže teď je potřeba na dnešní zápas zapomenout, ale zároveň se poučit z chyb, které jsme dělali.

Kde byl dnes největší problém? Nezachycení začátku?
Jednoznačně. Začátek jsme úplně zaspali a nedokázali zachytit jejich útoky. Spadly jim tam dva góly a dostali se na koně. Nám se pak naskytla šance v několika přesilovkách, které jsme ale nevyužili. A když se nám konečně podařilo dostat na dosah vyrovnání, tak jsme za minutu dostali na 4:2. To se jednoduše nesmí stát, protože pro nás to už víceméně znamenalo konečnou.

Jak se vůbec hraje, když od úvodních vteřin tým prohrává?
Je to hodně těžké, ale od toho jsme profesionálové, abychom se přes to dokázali přenést a hrát to, co chceme. Na to jsme měli ještě přes padesát minut a víceméně se nám to i podařilo. Ale jak už jsem říkal, ten gól na 4:2, to by se prostě stávat nemělo. Tam jsme to definitivně ztratili.

V zápase chvílemi i celkem plály emoce, ty jsi byl na trestné lavici dvakrát za hrubost.
Samozřejmě zápas jsem hodně prožíval, stejně tak ostatní. Nikdo nechce doma prohrát, pro mě to byl navíc první zápas v sezoně. Teď už je ale čas na přepnutí na středeční zápas, který určitě chceme zvládnout lépe než dnešní.

Děkuji za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit