Bílí Tygři Liberec

Obránce Jakub Čutta se vrací do Liberce

Date of publication Author Tisková zpráva

Do 4. listopadu 2012 bude oblékat dres libereckých Bílých Tygrů urostlý obránce Jakub Čutta. Defenzivní třicetiletý bek zatím stále jedná o svém případném zahraničním angažmá, ale novou sezónu už najisto začne v české extralize jako posila Liberce. Ve hře zůstává i možnost, že Jakub Čutta setrvá ve městě pod Ještědem celý extraligový ročník 2012/2013, ale pouze v případě, že se nedomluví s některým klubem v zahraničí. Za Bílé Tygry může Čutta nastoupit už v pátek na kladenském ledě.

Obránce se vrací do Liberce po pěti letech
Rodák z Jablonce nad Nisou je odchovancem libereckého hokeje, kde nastupoval v mládežnických kategoriích. Už v sedmnácti letech ale nadějný obránce odešel do zámořské WHL a v roce 2000 ho draftoval celek NHL Washington Capitals. Za tým z amerického hlavního města si ale Jakub Čutta zahrál jen 8 utkání.

V ročníku 2006/2007 hájil urostlý bek znovu barvy Liberce a v té samé sezóně si připsal také premiérové starty v Českém národním týmu. Po vydařené sezóně si vybírá angažmá v ruském Nižněkamsku. Poslední čtyři sezóny odehrál Jakub Čutta v nejvyšší české soutěži. Působil v Karlových Varech a vloni v Mladé Boleslavi. Celkem si Jakub Čutta připsal v extralize 194 startů, ve kterých posbíral 36 bodů.

Ctibor Jech
Vyjádření GM Ctibora Jecha:
„Jakub Čutta se zatím nedohodnul na svém novém angažmá v zahraničí a protože start většiny soutěží už se přiblížil, hledal jiné řešení. Když se nám naskytla tato příležitost, po Jakubovi jsme proto „sáhli“. Důvodem k tomuto kroku je i fakt, že některým našim hráčům se v přípravě tolik nedařilo. Jakub je zkušený a velmi důrazně hrající defenzivní bek, který bude pro nás přínosem i v případě, že by v Liberci působil pouze do 4. listopadu. Jako liberecký odchovanec zná navíc velmi dobře prostředí a jeho zapojení do týmu proto nebude nijak složité“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit