Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři vstoupí do European Trophy doma proti Švýcarům

Date of publication Author Petr Schultz

Liberečtí hokejisté se v létě opět zúčastní letního turnaje European Trophy, ve které se představili už v loňském testovacím období. Evropská soutěž začne pro Bílé Tygry 14. srpna, kdy v domácím prostředí přivítají švýcarský HC Fribourg-Gotterón.

Bílí Tygři se i v letošním testovacím období zúčastní European Trophy spolu s ostatními jednatřiceti celky. Dohromady bude k vidění 128 zápasů a týmy se rozdělí do čtyř skupin po osmi mančaftech. Oproti loňské sezóně budou mít své zástupce v evropském letním poháru i Švýcaři, kteří se rozhodli předchozí ročník vynechat. Ze země helvétského kříže se do soutěže přihlásily Bern, Fribourg-Gottéron, Zug a Curych.

 
 
Další ročník European Trophy se blíží.
 
 
Hned tři země budou mít v soutěži sedm zástupců. Kromě České republiky mají ve hře o titul sedmičku týmů Švédsko i Finsko. Čtyři týmy vyšle do boje Německo. K loňským účastníkům, Mannheimu a Berlínu, se nově přidaly Hamburk a Ingolstadt. Pořádající země Rakousko, tedy jmenovitě Salcburk, bude mít dvě želízka v ohni. Kromě jmenovaného pořadatele to bude i Vídeň. Naopak nejmenší zastoupení budou mít Slováci. Za ně se bude prát o jejich hrdost Bratislava.

Všichni účastníci soutěže hrají o pěkný balík peněz. Vítězi bude náležet 360.000,- Euro, což je nějakých devět miliónů českých korun. O tento „jackpot“ bude bojovat v konečném důsledku jen osmička vyvolených. Finálový turnaj je naplánován na polovinu prosince 2012 ve Vídni a nově Bratislavě, která převzala pořadatelství od Salcburku.

Právě hlavní město Slovenska a Rakouska mají účast na „Red Bull Salute 2012“ již zajištěnou, a tak zbude obsadit posledních šest volných míst. Jízdenku do evropských metropolí mají zajištěnou jen první čtyři celky skupin a pak také dva nejlepší na druhých místech.

Pojďme se ale podívat, na koho vlastně Bílí Tygři v rámci letošní European Trophy narazí. 14. srpna vstoupí Liberečtí do soutěže na domácím ledě proti švýcarskému HC Fribourg-Gótterón a o dva dny později se přesunou do Finska, kde je čeká duel s TPS Turku a Tapparou. V dalších duelech pak pod Ještědem přivítají dva švédské rivaly. Jako první to bude věhlasný Djurgården a po něm hned novopečený šampion Brynäs.

Po něm čeká družinu trenéra Jelínka dvojzápas s Pardubicemi a v reprezentační přestávce v polovině listopadu i duel se švýcarským Bernem. Celkem tak odehrají Bílí Tygři na turnaji osm zápasů a čtyři z nich před vlastním publikem. Právě na zápasy pod Ještědem mají liberečtí permanentkáři vstup zdarma. (Více info zde).

Rozlosování European Trophy

North division East division South division West division
EC Red Bull Salzburg Bílí Tygři Liberec HC Slavia Praha Adler Mannheim
Eisbären Berlin Brynäs IF HC Slovan Bratislava ERC Ingolstadt
Hamburg Freezers Djurgårdens IF HC Sparta Praha EV Zug
HC Kometa Brno HC ČSOB Poj. Pardubice HV71 Frölunda Indians
HC Mountfield HC Fribourg-Gottéron JYP Färjestads BK
HC Plzeň 1929 SC Bern KalPa HIFK
Luleå Hockey Tappara Linköpings HC Jokerit
Oulun Kärpät TPS UPC Vienna Capitals ZCS Lions


Zápasy Bílých Tygrů v European Trophy

Kolo Datum Zápas
ET1 14.8.2012 Bílí Tygři Liberec – HC Fribourg-Gotterón
ET2 17.8.2012 TPS – Bílí Tygři Liberec
ET3 18.8.2012 Tappara – Bílí Tygři Liberec
ET4 24.8.2012 Bílí Tygři Liberec – Djurgårdens IF
ET5 25.8.2012 Bílí Tygři Liberec – Brynäs IF
ET6 31.8.2012 HC ČSOB Poj. Pardubice – Bílí Tygři Liberec
ET7 5.9.2012 Bílí Tygři Liberec – HC ČSOB Poj. Pardubice
ET8 13.11.2012 Bern SC – Bílí Tygři Liberec

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit