Bílí Tygři Liberec

Do Liberce míří útočník Hořava

Date of publication Author Tisková zpráva, foto - modohockey.se

Výraznou posilu do útoku dnes získali Bílí Tygři. Roční smlouvu pod Ještědem podepsal sedmadvacetiletý forvard Miloslav Hořava, který v posledních pěti letech působil ve švédské a ruské lize.

Ctibor Jech
Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha:

„Miloslav Hořava je velmi všestranným útočníkem, dokáže na vysoké úrovni plnit jak ofenzivní, tak i defenzivní úkoly. I proto patřil v posledních letech ke klíčovým osobnostem týmů, ve kterých působil. Má za sebou bohaté zkušenosti z evropských soutěží a je členem širšího reprezentačního kádru. Smlouvu jsme podepsali na jeden rok, s tím, že poté vzájemnou spolupráci vyhodnotíme a uvidíme, zda bude zájem obou stran pokračovat.“

Profil:

Miloslav Hořava začínal s velkým hokejem ve švédském MoDo, kde tehdy působil jeho otec. Již v dorostu a juniorce potvrzoval Hořava mladší své střelecké nadání (v sezóně 1999/2000 stříbrná medaile v kategorii „18“, v sezóně 2000/2001 navíc získal v juniorské soutěži cenu plus/minus). V roce 2000 též ČR reprezentoval na MS „18“, kde v 6 zápasech nastřádal 3 body.

Před sezónou 2000/2001 se vrátil do Čech a zamířil do rodného Kladna. V první sezóně mezi muži si nevedl špatně, v 31 zápasech měl bilanci 8 gólů a 3 asistencí. K tomu ještě přidal 8 bodů v prvoligovém Berouně. Ani jeho body však Kladnu nepomohly k záchraně – v baráži se tehdy radoval Liberec. V roce 2002 se Hořava představil na MS „20“, v 7 zápasech posbíral 5 bodů (2+3).

Sezónu 2002/2003 Hořava oblékal dresy extraligových Karlových Varů (9 z. – 3 b.) a prvoligového Kladna (34 z. – 22 b.). To se po roce vrátilo do nejvyšší soutěže, a tak následující dvě sezóny odehrál šikovný pravák právě tam (pokud nepočítáme výpomoc Berounu). Právě v sezóně 2004/2005 si Hořava připsal první starty v reprezentačním „A“ týmu.

Nebylo tak překvapením, že ročník 2005/2006 už začínal v zahraničí – konkrétně se vrátil do Švédska a MoDo. A to v něm našlo novou hvězdu – za dva roky odehrál Hořava včetně play-off 130 utkání, ve kterých nashromáždil 50 bodů (30+20). Rozloučení s dresem MoDo nemohlo být lepší, Hořava Elitserien opustil po zisku mistrovského titulu. Jeho výkony nemohli přehlédnout reprezentační trenéři a Hořava se tak účastnil některých turnajů EHT.

Před sezónou 2007/2008 dostal novou výzvu – angažmá v ruské lize. Novým zaměstnavatelem se mu stal Severstal Čerepovec. První sezóna znamenala 27 bodů v 64 zápasech. Po roce přišla změna dresu a Hořava se přesunul do Metallurgu Novokuzněck, kde hrál do loňské sezóny. Poté se spekulovalo o jeho angažmá ve Lvu Hradec Králové, který se pokoušel o vstup do KHL.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit