Bílí Tygři Liberec

Roman Will dodatečně povolán do reprezentace. Nemohl jsem tam Lencika nechat samotného, směje se

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Nominace české hokejové reprezentace pro nadcházející kemp v Přerově se rozrostla o dalšího Tygra. Brankáře doplní Roman Will, který na soupisce nahradí Pavla Francouze. Půjde tak o jeho druhou zkušenost se seniorskou reprezentací.

Dosud jedinou reprezentační akcí, na kterou byl Roman Will v dospělé kategorii nominován, byl Channel One Cup v roce 2016 - tehdy však v týdnu před turnajem s týmem jako třetí brankář pouze trénoval a do dějiště ruského podniku ze série Euro Hockey Tour ani neodletěl.

Tentokrát ho s národním týmem čeká kompletní týdenní kemp v Přerově, kam byl dodatečně nominován namísto Pavla Francouze. Na kempu se mimo jiné sejde se svým spoluhráčem a kamarádem Radanem Lencem. "Přece jsem ho tam nemohl nechat jet samotného," směje se se šestadvacetiletý gólman.

Nový kouč národního týmu Miloš Říha ukázal také na útočníka Dominika Lakatoše. Celkem tak na reprezentační sraz zamíří hned trojice současných Bílých Tygrů. Kromě nich navíc v nominaci figuruje také obránce Filip Pyrochta, který po loňské sezoně podepsal smlouvu s Nashvillem.

Roman Will o pozvánce do reprezentace:

"Jsem hrozně rád, že jsem dostal šanci a na sraz můžu jet. Rád bych se ukázal v co nejlepším světle. Se všemi ostatními gólmany, co tam pojedou, se výborně znám, ať už jde o Patrika Bartošáka nebo Matěje Machovského. S Petrem Mrázkem jsme dokonce stejný ročník, takže jsme spolu chytali v mládežnických reprezentacích. Myslím, že budeme výborná parta. Zároveň jsem zvědavý na nový realizační tým. Miloš Říha je skvělý kouč, byla to rozhodně dobrá volba. Na celý sraz se hrozně těším.“


Národní tým se v Přerově sejde v neděli 19. srpna, následně se celý týden bude připravovat na místním stadionu. Kromě tréninkových jednotek absolvuje modelové utkání. Přípravný zápas proti jinému reprezentačnímu výběru není v plánu, zápasovou premiéru tak český tým v této sezoně zažije až v listopadu na Karjala Cupu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit