Bílí Tygři Liberec

Bek Adam Jánošík míří do KHL. Věřím, že se do Liberce znovu vrátím, hlásí

Date of publication Author Redakce

Liberec - Obránce Adam Jánošík mění působiště. Pravidelný reprezentant a účastník tří světových šampionátů míří do Slovanu Bratislava. "Opustit Liberec je pro mě velmi těžké, jako mladý jsem tu vstoupil do dospělého hokeje. Ale KHL je pro mě nová výzva," vysvětluje perspektivní bek.

Jak se tvůj odchod do KHL urodil?
První kontakt se Slovanem proběhl, když jsem byl po mistrovství světa na dovolené. Kluby se mezi sebou spojily a nakonec se to celé vyvinulo tak, že odcházím do Slovanu Bratislava.

Byl jsi při rozhodování v kontaktu také s některými hráči Slovanu?
Hlavně o mě měl zájem trenér Vladimír Országh, který mě vedl v reprezentaci. To pro mě hodně znamená. Rád bych mu ten zájem oplatil výkony na ledě.

Hrála v rozhodování roli také možnost zahrát si KHL?
Ano, jsem hrozně rád, že jsem dostal šanci si ji zahrát a že se k tomu trenér Filip Pešán postavil vstřícně. Dostal jsem příležitost si KHL vyzkoušet s tím, že se mohu kdykoliv vrátit do Liberce. Je to od Filipa skvělé gesto, rád bych mu za to poděkoval.

Neměl jsi strach, že ti Filip Pešán v této fázi přípravy přestup zamítne?
To vůbec ne. Vždyť jsem ani neměl co ztratit. V Liberci jsem byl celou dobu šťastný. Kdyby mě do Slovanu nepustil, neměl bych důvod k zášti. Ale také se přede mnou objevila nová výzva. Nakonec se to vyvinulo takto a já si tak budu moct vyzkoušet KHL.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Adam Jánošík je jedním z nejcharakterovějších hráčů, se kterými jsem měl tu čest pracovat. Naplno jsme s ním počítali do základní sestavy, ale Adam se natolik zalíbil trenérovi Országhovi na mistrovství světa, že dostal šanci zahrát si KHL. Adamově prosbě jsme vyhověli, protože nikdy nechceme bránit hráčům v tom, aby postoupili do vyšších soutěží. Budu mu v jeho dalším působišti držet palce. Jeho odchod budeme muset řešit z vlastních zdroju, případně příchodem kvalitního beka.“


Jaká očekávání máš od nové soutěže?
Velmi se těším. Ještě jsem takovou soutěž nikdy nehrál, mám proto od ní velká očekávání. A hlavně věřím, že se Slovanem zažijeme úspěšnou sezonu.

Slovan byl v poslední době spojován spíše s finančními problémy, nemáš z toho trochu strach?
Věřím, že tam vše bude fungovat. Zázemí a vše kolem klubu mají v Bratislavě jedno z nejlepších v celé KHL. Jde jen o to, aby si vše sedlo a začalo klapat tak, jak má. Věřím, že se to povede a že se nám bude dařit.

V Liberci jsi nakoukl do dospělého hokeje. S jakými pocity nyní Bílé Tygry opouštíš?
Je to pro mě velmi těžké. Zažil jsem tu spoustu krásných let. Věřím, že se sem ještě vrátím a že to není moje poslední kapitola v Liberci. Stejně, jako jsem tu jako mladý začal, bych tu ještě jednou rád skončil. Jak jsem říkal, od Filipa mám k případnému návratu dveře otevřené a velmi si toho vážím.

Adam Jánošík má radost z branky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit