Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si pojistili služby útočníka Dominika Lakatoše!

Date of publication Author Klub

Liberec - Jeden z nejvýraznějších libereckých talentů nastupující generace Dominik Lakatoš zůstane Bílým Tygrem i v nové extraligové sezóně 2018/2019. Stejně jako v případě Bulíře a Ordoše využil klub i u Lakatoše opci, která byla zakotvena v hráčově dosavadní smlouvě.

Jednadvacetiletý útočník, který je stabilním členem tygří soupisky už od svých osmnácti let, tak načne v Liberci svou čtvrtou extraligovou sezónu. Zatím má bilanci 166 zápasů, ve kterých posbíral celkem 74 bodů (37 branek, 37 asistencí).

„Dominik Lakatoš se i přes svůj stále ještě mladý věk zařadil mezi důležité články A týmu Bílých Tygrů. Rádi jsme uplatnili opční právo na další sezónu a budeme chtít s Dominikem vstoupit během následujících měsíců do jednání o další smlouvě.“

Profil Dominika Lakatoše

Kolínský rodák Dominik Lakatoš je již od dorosteneckých kategorií hráčem Bílých Tygrů a pravidelně patřil mezi nejproduktivnější hráče svého týmu. V sezoně 2013/14 například naskočil do 51 zápasů, v nichž celkem posbíral 58 bodů a pomohl tak staršímu dorostu k extraligovému titulu. Další sezona pro něj byla zlomová. Přestože zpočátku znovu nastupoval ve starším dorostu, přidal také 25 startů v juniorce a debutoval rovněž v A-týmu.

Před sezonou 2015/16 se v 18 letech již naplno zapojil do přípravy s A-týmem. Vybudoval si pevnou pozici a odehrál zde celou sezónu. Doplnil spoluhráče Jana Stránského a Jaroslava Vlacha ve čtvrté formaci, ale při zranění dalších Tygrů se podíval i do první nebo druhé pětky. A vedl si velmi úspěšně. V základní části si připsal sedm branek a čtyři asistence, v osmnácti duelech za Benátky nad Jizerou nastřádal navíc dalších osmnáct bodů. Podíval se i na mistrovství světa hráčů do 20 let, kde patřil k nejlepším hokejistům národního výběru. V play-off Dominik přidal k již tak bohatému bodovému přídělu ještě gól a čtyři nahrávky, byl tak důležitou součástí mistrovského týmu.

Za své výkony byl navíc vyhlášen také Nováčkem sezony nebo Juniorem roku. O rok později už patřil mezi tahouny mužstva a zařadil se mezi nejčastěji bodující hráče. Mezi lídry měl patřit i na MS juniorů, na které ho ovšem nepustilo zranění. S Tygry to nakonec opět dotáhl až do finále, v němž Liberec nestačil na brněnskou Kometu.

Lakatoš se vzápětí dočkal další pocty, když si ho v šestém kole draftu vybrali New York Rangers, kam v létě zamířil na kemp. V sezoně 2017/18 se sice přesouval sestavou mezi formacemi, přesto posbíral celkem 21 bodů v základní části, čímž o pouhý bod zaostal za svým maximem z předchozího ročníku.

Stále teprve jednadvacetiletý útočník by měl i v nové sezoně patřit mezi základní kameny tygří sestavy.

Dobrá práce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit