Bílí Tygři Liberec

Češi nestačili na Kanadu a z Pchjongčchangu se vracejí bez medaile

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Čeští hokejisté nezvládli utkání o bronz a z olympijského turnaje v jihokorejském Pchjongčchangu se vracejí bez cenného kovu. Kanada v sobotním souboji o třetí místo po dramatickém závěru zvítězila 6:4.

Zámořský tým si klíčový náskok postupně vypracoval už v první třetině. Nejprve se tečí bruslí mezi betony prosadil Ebbett, ale jen o 26 sekund později kontroval po Červenkově přihrávce Martin Růžička. Vyrovnaný stav vydržel jen šestnáct sekund, než Kelly tečoval Goloubefovo nahození, které původně mířilo mimo branku, a kotouč opět proskotačil mezi Francouzovými betony.

Ještě před koncem prvního dějství se po průniku trefil mezi betony brankáře také Derek Roy a Kanaďané vedli už 3:1. Druhá třetina naopak nepřinesla ani jeden gól, zato v poslední dvacetiminutovce se děly věci. Ebbet nejprve přidal čtvrtý gól Kanady, ani ne o minutu později však snížil Kovář.

Namísto dramatu severoamerický celek znovu odskočil zásluhou Dereka Roye. Reakce? Erat jen o minutu později nasměroval puk do sítě, ale pro Zohornův kontakt s brankářem se rozhodčí rozhodli gól neuznat. V 56. minutě přidal šestý zásah Kanady Wolski a s Čechy už to vypadalo velmi zle.

Vzápětí ještě vykřesal naději Červenka, jehož gól ještě musel opět zkontrolovat videorozhodčí. Stejný hráč dokonce 125 sekund před koncem snížil v power-play na 4:6 a Češi se stále nevzdávali. Znovu to zkusili s šesti hokejisty v poli, tentokrát už ovšem Kanada další zaváhání nedopustila a svůj náskok si pohlídala.

Po prohře 4:6 se nakonec museli Češi na turnaji smířit až s čtvrtou příčkou. Tým s bývalými Tygry Vitáskem, Řepíkem a Birnerem se tedy z Pchjongčchangu i přes slibný start turnaje bohužel vrací bez medaile.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan se představí na mistrovství světa!

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit