Bílí Tygři Liberec

Češi nezvládli semifinále a v boji o olympijský bronz vyzvou Kanadu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká reprezentace sice svedla s olympijskými sportovci z Ruska vyrovnaný boj, ale nakonec boj o postup do finále nezvládla a prohrála 0:3. V sobotu ji čeká zápas o bronz proti Kanadě.

Rozhodně přitom nešlo o tak jasný zápas, jak by mohl napovídat výsledek. Češi dokonce ruský tým přestříleli vysoko 31:22, k úspěchu jim však tato převaha nestačila. Rozhodla krátká pasáž ve druhé třetině, kdy se nejprve prosadil Gusev a jen o 27 později přidal druhý gól Gavrikov, díky němuž Rusové odskočili na rozdíl dvou branek.

Češi se nevzdali a zasypávali Košečkina v ruské brance salvou nebezpečných střel. Růžička po Červenkově ráně pálil na odkrytou branku, ale těsně minul. Koukala zase po podobné akci parádně vychytal Košečkin. V závěru ještě tým trenéra Jandače zkusil power-play, ale namísto snížení inkasoval a musel se tak smířit s prohrou 0:3.

V zápase o bronz změří v sobotu od 13:10 síly s Kanadou, kterou již jednou na turnaji porazili po samostatných nájezdech. Kanada je možná poněkud překvapivým účastníkem boje o bronz, když podlehla Německu. To se postaralo o dosud největší šok hokejového turnaje a navázalo tak na vyřazení Švédska ve čtvrtfinále.

Němci šli do vedení už v první třetině a jejich náskok se v průběhu druhého dějství vyšplhal až na rozdíl tří branek. Kanada sice snížila, následoval však další německý zásah a po dvou třetinách tak naši západní sousedé vedli 4:1. Zámořskému celku už k vyrovnání nestačily ani dvě trefy v závěrečné třetině, Německo si tak překvapivě zahraje s Rusy o zlato.

Zraky českých fanoušků už se však zaměřují především na sobotní duel o bronz. Přiveze si náš tým i s bývalými Tygry Vitáskem, Birnerem a Řepíkem z olympijského turnaje medaile? Utkání startuje v 13:10!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit