Bílí Tygři Liberec

Extraligový tým s Dominikem Lakatošem skončil na All Stars Cupu druhý

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V sobotu proběhla premiéra unikátního mezinárodního turnaje All Star Cupu. Výběr české extraligy zde i s Tygrem Dominikem Lakatošem změřil síly s celky slovenské Tipsport ligy, rakouské EBEL a německé DEL.

Ve speciálním klání se utkaly výběry jednotlivých soutěží v zápasech na dvakrát 15 minut, v nichž týmy hrály se třemi bruslaři a brankářem. V sestavě Tipsport extraligy mělo zastoupení všech 14 celků, které v soutěži nastupují. Barvy Bílých Tygrů hájil útočník Dominik Lakatoš, který nahradil původně nominovaného Marka Kvapila.

To ale nebyla jediná tygří stopa v celém turnaji. Generálním manažerem českého kádru byl Petr Nedvěd, jehož dres byl před dvěma týdny vyvěšen ke stropu Home Credit Areny. Jako kapitán pro změnu vedl slovenský výběr Branko Radivojevič, který Bílým Tygrům dvakrát pomohl k zisku Prezidentského poháru a také k historickému titulu. Právě Radivojevič byl nakonec z Tygrů nejspokojenější.

Češi na úvod podlehli výběru rakouské EBEL 3:5. Renomé si napravili proti DEL, kterou porazili 7:6, a do závěrečného utkání s výběrem slovenské Tipsport ligy šli s bilancí jedné výhry a jedné prohry. To Slováci byli v té době stoprocentní a vzhledem k vývoji turnaje měl závěrečný duel pořádnou zápletku.

Pokud by tým extraligy vyhrál, posunul by se před slovenský celek na první místo. Naopak Radivojevičově výběru v té chvíli stačila k udržení první příčky remíza.

Extraligový výběr se sice dostal i díky brance Dominika Lakatoše do vedení 4:2, ale Radivojevič snížil na 3:4 a necelé čtyři minuty do konce bylo srovnáno. Výsledek 4:4 nakonec stačil Slovákům k triumfu na turnaji a český tým posunul na druhé místo. Slovenský výběr si díky prvenství zajistil také prémii 25 tisíc eur, kterou si celý tým rozdělí.

Branko Radivojevič

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit