Bílí Tygři Liberec

Michal Řepík řídil českou výhru nad Koreou

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hokejový turnaj na olympiádě v Jižní Koreji se překlopil do svého druhého dne. V něm vstoupili do olympijských her také čeští hokejisté, kteří změřili síly s pořadatelskou zemí. I díky dvěma bodům Michala Řepíka nakonec Češi vydřeli výhru 2:1.

Z původně povinné výhry se nakonec vyklubalo pořádné drama. Korea šla v osmé minutě dokonce do vedení, když se po přesné střele z mezikruží prosadil Minho Cho. Teprve po první desetiminutovce se výběr trenéra Jandače začal dostávat do hry a brzy se dočkal také vyrovnání.

V přesilové hře nahodil bývalý Tygr Michal Řepík kotouč před branku a na hraně brankoviště ho Jan Kovář přesnou ranou usměrnil mezi tři tyče. Ještě před koncem první třetiny dokonce Češi otočili skóre, když Birner vyslal kupředu svého parťáka Řepíka. Jeho první ránu sice Dalton ztlumil, puk mu ale propadl za záda a Řepík už ho pouze doklepl za čáru.

Díky spolupráci exlibereckého dua Michalů se tak český tým dostal do vedení 2:1. Kdo čekal, že od té doby bude zápas patřit Česku, přepočítal se. Korea byla i nadále našemu mužstvu vyrovnaným soupeřem a několikrát výrazně ohrozila brankáře Pavla Francouze. Skóre už se nakonec nezměnilo, český výběr tak vstoupil do turnaje těsnou výhrou.

Spolu s Českou republikou mají ve skupině A po prvních zápasech tři body také Kanaďané, kteří zdolali Švýcary 5:1. Právě s Kanadou se Češi utkají v příštím zápase v sobotu ve 4:10 SEČ. Už v noci na pátek pro změnu čeká druhý zápas slovenskou reprezentaci s Martinem Bakošem, která se pokusí proti Spojeným státům navázat na úvodní výhru nad Rusy 3:2.

Bude se Bílým Tygrům dařit na turnaji i nadále?

Michal Birner u kotouče

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit