Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží na východ Čech. Smlsnou si na pardubickém perníku?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po výhře nad pražskou Spartou čeká Bílé Tygry další důležité střetnutí. Ve vyrovnané tabulce mají totiž na předposlední Pardubice náskok pouhých tří bodů. Dynamo se aktuálně potýká s nevyrovnaností výkonů, zato Liberečtí vyhráli všechny z posledních tří zápasů. Potvrdí svěřenci trenéra Filipa Pešána narůstající formu?

Čtyři výhry

Bílí Tygři v listopadu zažívají zatím nejlepší období v této sezóně. Po rozpačitém úvodu letošní extraligy se svěřenci trenéra Filipa Pešána začínají výsledkově zvedat. V posledních třech kolech si připsali tři výhry a k tomu navíc přidali postup do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů, v němž si Liberec zahraje poprvé v historii.

V posledním zápase si hráči z města pod Ještědem poradili se Spartou. Přímý souboj dvou sousedů z tabulky nabídl zajímavou přestřelku, která nakonec dospěla až do prodloužení, v němž vystřelil Tygrům bonusový bod svou povedenou ranou Adam Jánošík.

V libereckém dresu si mimo jiné odbyl premiéru Marek Kvapil. „Hlavně, že jsme vyhráli. To je nejdůležitější. Byl to těžký zápas, Sparta hrála dobrý hokej. Šance byly k vidění na obou stranách, naštěstí jsme dali o jednu branku víc,“ zhodnotila nová tygří posila utkání.



Jako na houpačce

Pardubice se tuto sezónu potýkají s nevyrovnaností výkonů, což potvrzuje fakt, že v posledních devíti utkáních výhry pravidelně střídaly porážky. Ve středečním zápase si ovšem Dynamo připsalo velmi cenné vítězství, když v prodloužení uspělo na ledě brněnské Komety.

Tato výhra určitě Východočechy nabudila a Tygry tak nečeká vůbec jednoduché utkání. Týmu Pardubic momentálně náleží v tabulce předposlední tabulce, na devátý Liberec ovšem ztrácí pouhé tři body! I z tohoto důvodu bude střetnutí na ledě Pardubic pro obě mužstva velmi důležité.

Boj o pozice

Proti Pardubicím se našemu mužstvu poslední dobou daří, když z posledních pěti vzájemných duelů prohrálo pouze jeden. Naposledy se Liberečtí s Dynamem utkali v rámci devátého kola, v němž se z výhry 4:1 radovali hráči s tygrem na dresech. Páteční zápas na ledě Tipsport arény možná bude trochu speciální pro Tylera Redenbacha, jenž na východě Čech strávil dva poslední ročníky. Dres našeho soupeře oproti tomu pravděpodobně oblékne Tomáš Mojžíš, jenž do Pardubic přišel právě z města pod Ještědem.

Bílí Tygři se díky výhře nad Spartou vyhoupli na deváté místo, které zajišťuje postup do předkola play-off. Svěřencům trenéra Filipa Pešána se navíc začalo dařit i na venkovních kluzištích, kde ovšem stále čekají na výhru za tři body. Potvrdí šelmy v Pardubicích narůstající formu? To se brzy dozvíme, úvodní buly padne v pátečních 17:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 61
Bilance: 24– 9 – 1 – 2 – 25
Skóre: 182:169

V posledním vzájemném měření sil byl šťastnější Liberec, který na domácím ledě zvítězil 4:1. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit