Bílí Tygři Liberec

Sérii venkovních zápasů zakončí Tygři ve Zlíně

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V neděli odpoledne zakončí liberečtí hokejisté náročný trip po arénách soupeřů. Po prohře v Hradci a výhře na ledě Litvínova se svěřenci Filipa Pešána představí na jihu Moravy, kde poměří síly s místními Berany.

Oblíbený soupeř

Šelmy jedou na led týmu, proti kterému se jim v posledních sezonách nadstandardně dařilo. Z posledních devíti zápasů jej porazily hned osmkrát! Několik výher se navíc odehrálo dosti jednoznačným způsobem. Zlínští hokejisté jsou ale v domácím prostředí vždy velice bojovní a zarputilí. Nedá se tedy očekávat, že by Liberečtí dostali cokoliv zadarmo.

V paměti libereckých fanoušků zřejmě stále zůstává vzájemné utkání z mistrovské sezóny 2015/16. Tygři doma při ofenzivním galapředstavení přestříleli Zlín 8:4 a s předstihem si zajistili zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Dobré vzpomínky na soupeře má také Roman Will, proti Beranům totiž vychytal svoji první extraligovou nulu.

První venkovní body

V pátek Tygři nastoupili v Litvínově s nelichotivou bilancí, na kontě získaných bodů z utkání hřištích soupeřů totiž stále svítila nula. Hokejisté Liberce ale předvedli zlepšený výkon, a po výhře 3:2 po samostatných nájezdech konečně okusili pocit vítězství mimo vlastní arénu.

Výhra pochopitelně udělala radost libereckým fanouškům a také kabině. Kámen ze srdce spadl mimo jiné hlavnímu kouči Filipu Pešánovi. "Nechtěl jsem, aby se psalo, že venku neumíme hrát. Kluci k tomu přistoupili perfektně a body jsou odměna". Oko každého milovníka samostatných nájezdů pak musel potěšit pohled na tygří střelce. Ze čtyř tři uspěli!

Zlínská houpačka

Naši zlínští hostitelé prožili dosti rušný vstup do sezóny. S trochou nadsázky bychom jej mohli přirovnat k houpačce. V úvodu sezóny přišla nepříjemná série čtyř proher v kuse. Součástí této série byl i zápas v Liberci, kde sice Berani dlouho vedli 2:0, po parádním obratu však slavili vítězství Tygři.

Poté se však Zlínští vyhoupli vzhůru, když pro změnu čtyřikrát za sebou zvítězili a na chvíli dokonce nakoukli do elitní šestice. Momentálně je však Zlín opět v opačné pozici. Poslední tři zápasy prohráli a naposledy nedokázali udržet vedení v Pardubicích. Berani jsou zkrátka velmi nevyzpytatelným soupeřem pro každého.

Oběma mužstvům by výhra přišla vhod. Domácí už by rádi ukončili nepříznivou sérii, zatímco Tygři chtějí ukázat, že už se chytili i na hřištích soupeřů. Který z táborů odejde ze zápasu spokojenější? Dozvíme se od nedělních 15 hodin, kdy padne úvodní buly. Držte palce!

Bílí Tygři Liberec vs. Aukro Berani Zlín

Počet zápasů: 61
Bilance: 31 – 4 – 3 – 2 – 21
Skóre: 174:161

V posledním vzájemném zápase byli úspěšnější Bílí Tygři, kteří na domácím ledě předvedli skvělý obrat. Utkání rozsekl v poslední minutě Dominik Lakatoš!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit