Bílí Tygři Liberec

Týden hokeje v Liberci! Svijanská aréna přivítala celorepublikovou akci

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Ve středu odpoledne se ve Svijanské aréně uskutečnila akce Týden hokeje, která se koná v rámci dlouhodobého projektu Pojď hrát hokej! Na stadion si našlo cestu spoustu malých dětí, mezi nimiž se našli jak úplní začátečníci, tak již pokročilejší bruslaři.

Akce Týden hokeje není jen libereckou záležitostí, během sedmi dnů se koná ve všech koutech České republiky a hokej si můžou děti vyzkoušet jak na kluzištích extraligových klubů, tak na stadionech týmů z krajských soutěží. „Je to masivní akce, která dělá obrovskou reklamu hokeji. Je super, jakým způsobem se do toho ČSLH (Český svaz ledního hokeje) pustil a podporuje děti ke sportu,“ pochvaloval si vedoucí trenér základny, Libor Daněk.

Akce začala krátce po čtvrté hodině odpoledne a ukončena byla kolem šesté. Po krátké prezentaci v útrobách Svijanské arény se děti přesunuly na led, kde byly rozděleny na dvě skupiny. Do první patřili úplní začátečníci, kteří se na brusle postavili poprvé v životě a společně s instruktory pilovali ve středním pásmu základy bruslení. Malé ratolesti si vyzkoušely hru na babu či takzvanou opičí dráhu.

Další část kluziště poté patřila již o něco zkušenějším bruslařům – tygřím prvňákům. Ti si v jedné z obranných třetin zahráli minihokej pod vedením trenéra Jana Daňka, jenž se chopil role rozhodčího. Začínající hokejisté vstoupili do utkání s velkým odhodláním a žádný kotouč si nedarovali zadarmo.

Úsměv na všech tvářích

„Podařilo se nám vše úspěšně nachystat podle požadavků ČSLH, ať už to byly věci, které nachystalo PR oddělení Bílých Tygrů, nebo samotná akce. Musím říct, že trenéři se zapojili fantasticky. Vše běželo podle připravených manuálů. Připraveni jsme rozhodně byli, však jsme akci chystali od samého rána,“ zhodnotil středeční odpoledne Libor Daněk.

Událost se i tentokrát setkala s pozitivními ohlasy. „Velmi jsme si to užili, kluci byli dnes poprvé na ledě a byl to pro ně skvělý zážitek,“ svěřila se jedna z maminek dvou chlapců. „Jak pro rodiče, tak pro děti, které měly na tvářích úsměv, to bylo velice pěkné. Už nyní můžu říct, že se tu někteří z nich opět ukáží a zapojí se do hokeje,“ uzavřel Daněk.

Na závěr, které mimochodem chvíli přihlížel i trenér tygřího „A“ týmu, Filip Pešán, si všichni účastníci pořídili společnou fotografii. Každý si navíc kromě zážitku odnesl i předem avizovaný dárek. Konkrétně dres s barvami a znakem české reprezentace, pochopitelně v dětské velikosti. Kdo ví, možná v budoucnu někdo z nich oblékne i ten opravdový.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit