Bílí Tygři Liberec

Extraligový kolotoč se opět roztáčí! Tygři začínají s ambiciózním Mountfieldem

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Čekání je u konce, jde se do boje! Po úspěšném startu hokejové Ligy mistrů vstoupí svěřenci Filipa Pešána také do české nejvyšší soutěže. Hned na úvod nečeká šelmy nic jednoduchého. Extraligový los přiřkl Tygrům pro první kolo hradecký Mountfield, se kterým se Liberečtí poměří v pátek od 18:00.

Podobné cesty

Oba páteční soupeře pojí mnoho společného. V nadcházející sezóně budou hájit své pozice mezi elitními českými kluby, které si v minulých ročnících pracně vydobyli. V Liberci za poslední dva roky přibyly do vitríny hned tři trofeje – dva Prezidentské poháry pro vítěze základní části a Masarykův pohár z jara 2016. Východočeši se zase loni vůbec poprvé probili do semifinále play-off.

Tam však hradecká cesta také skončila. Stopku vystavila družině Václava Sýkory brněnské Kometa, která později ve finále porazila i Tygry a slavila mistrovský titul. I tak se pod Bílou věží mohli radovat z bronzu, zatímco pod Ještědem se oslavovalo stříbro.

Lukáš Krenželok v souboji o puk

Záplava nových jmen

Jestli se ale něčím oba celky trochu liší, je to především proměna kádru. Mountfield učinil razantní obměnu kádru a přivítal hned devět hokejistů, mezi nimiž se vyjímají třeba mistr světa Petr Koukal nebo účastníci posledního světového šampionátu Slovák Tomáš Zigo a Lotyš Oskars Cibulskis. I proto vyhlásili na východě Čech útok na titul! Liberec naproti tomu posílilo pouze kvarteto Jašek, Stezka, Bakoš a Šmíd.

Jak Severočeši, tak Hradečtí reprezentují český hokej v prestižní hokejové Lize mistrů. Zatímco Tygři však drží po čtyřech zápasech druhé postupové místo ve skupině E, Východočechům se příliš nedaří. Tři prohry ze čtyř zápasů řadí Hradec na poslední příčku skupiny, nicméně šance na postup stále existuje.

Martin Bakoš číhá na kotouč

Příprava pro Tygry

Není od věci zmínit, že Mountfield pod Ještěd zavítal už v srpnu, kdy proti Tygry nastoupil k přátelskému utkání. To se však odehrálo v hodně ostrém tempu, což dokumentovala statistika trestných minut na obou stranách. Vítězství přece jen patřilo Liberci, domácí slavili po výsledku 4:1.

Hradec tak má o motivaci postaráno. Tygři ale na úvod sezóny rozhodně nebudou chtít zklamat domácí příznivce, a tak bude k vidění nejspíš hodně zajímavý zápas. Utkání v Home Credit aréně startuje v rovných 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 16
Bilance: 7 – 2 – 0 – 2 – 5
Skóre: 44:45

Obrázky z přípravného utkání obou soupeřů:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit