Bílí Tygři Liberec

Ďábel Bentivoglio: Poznali jsme hokej o level rychlejší než ten, na který jsme zvyklí

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři vstoupili do CHL úspěšně, když dokázali bodovat v obou úvodních duelech skupiny. O něco více spokojenosti ale přece přinesla výhra 5:2 nad Cardiffem. Velšský protivník však pod Ještědem zanechal dobrý dojem, což potěšilo i útočníka Devils Seana Bentivoglia.

Jak sis užil utkání v Liberci?
Velmi moc! Byl to dobrý zápas. Poznali jsme hokej, který je přece jen o level rychlejší než ten, na který jsme zvyklí. Hodně nás obohatila zkušenost z Davosu, a proto jsme k zápasu s Libercem přistoupili trochu jinak. Hlavně v útoku. Snažili jsme se hrát chytře. Dlouho to bylo těsné, takže si myslím, že jsme zvolili správnou cestu.

Jak těžké bylo připravit se na tento zápas po prohře 1:10 v Davosu?
Byl to těžký vstup do sezóny. Samozřejmě jsme měli několik tréninkových kempů a sehráli pár exhibičních utkání, ale v Davosu to prostě bylo jednoznačné. Právě proto jsme se rozhodli, že v Liberci poupravíme náš herní styl a budeme hrát trochu defenzivněji. V útoku jsme vsadili na jednoduchost. Vycházelo to, ale bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Byl jsi překvapený, když jste se dostali do vedení 2:0?
Věděli jsme, že když dodržíme naší taktiku a budeme hrát jednoduše, může se stát cokoliv. Známe své kvality a ty liberecké stejně tak. Dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát. Ale ano, musím přiznat, že jsem byl překvapený.

Skurmáž po vhazování

Zejména v první třetině se vám dařilo zblokovat hodně libereckých střel. Byl to klíč vašeho úspěchu?
Řekl bych, že je to tak. Kluci od nás se opravdu nebojí padat do střel, což týmu hodně pomáhá. Byl to jeden z rozdílů oproti zápasu v Davosu.

Co bylo hlavním důvodem, že se Liberci podařilo otočit skóre?
Možná jsme v tu chvíli postrádali naše mentální síly. Najednou jsme se snažili až moc vymýšlet, ale pořád to bereme jako dobrou zkušenost a těšíme se na další zápas.

Nechyběly vám v závěru i fyzické síly?
To bych neřekl. Poslední tři týdny jsme se poctivě připravovali. Hodně jsme teď sice cestovali, ale to není žádná omluva. Myslím, že naše kondice je v pohodě.

Celkově jsi spokojený s vystoupením v Liberci? Byla to dobrá prezentace velšského ledního hokeje?
Ano! Vždycky se najde nějaký prostor ke zlepšení, ale jsme tým, který tvrdě dře. Řekl bych, že jsme všichni spokojení, i když to výsledkově nevyšlo. Jsme rádi za tuhle zkušenost a doufám, že příště budeme ještě o něco silnější.

Cardiff Devils

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit