Bílí Tygři Liberec

Reprezentace? Chci se tam opět vrátit, hlásí Filip Pyrochta

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ve středu a ve čtvrtek si Filip Pyrochta zahrál za reprezentaci, v sobotu pro změnu naskočil v dresu Bílých Tygrů proti Cardiffu. Divoký týden nakonec zakončil vítězstvím 5:2. "Soupeř nám ale ukázal, že to nejsou žádní nazdárkové," říká.

Co se s vámi v úvodu zápasu dělo? Podcenili jste soupeře?
Jak jsme všichni viděli, začátek byl takový... Vlastně nevím, jak to popsat. Těžký, možná trošku podceněný. Najednou jsme prohrávali 0:2, měli jsme hrozný start. Ale v kabině jsme si něco řekli a náš výkon pak šel nahoru.

Co jste si řekli?
To je tajemství! (úsměv) Potřebovali jsme se hlavně povzbudit. Naše hra nebyla dobrá, přistupovali jsme k tomu, jako by to byl trénink. Nebyl to od nás profesionální přístup. Do druhé třetiny jsme vstoupili jako do úplně nového zápasu a hned se nám vedlo mnohem lépe.

Měli jste soupeře nastudované?
Viděli jsme je na videu s Davosem, ale z toho jsme o nich moc nezjistili. Věděli jsme, že to nebudou žádní nazdárkové, což nám v první třetině také velmi důrazně ukázali. Britskou ligu nevyhráli náhodou. Bylo nám jasné, že to bude náročný zápas, ale i tak jsme to možná trošku podcenili. A za to jsme byli potrestáni.

Vzhledem k množství Kanaďanů v kádru Cardiffu se čekal tvrdý zápas, zaskočilo tě, že takřka nedošlo ani na žádné strkanice?
Před zápasem jsme se připravovali, že budou dohrávat souboje a podobně, že by třeba mohla přijít nějaká zákeřnost. K něčemu sice možná na ledě došlo, ale nebylo to vůbec nic zákeřného. Byl to podle mě férový zápas.

Filip Pyrochta

Hráli jste bez kouče Filipa Pešána, bylo to podle tebe znát?
Je to znát, když vám chybí hlavní kouč, ale s Karlem Mlejnkem jsou skvěle sehraní. Komunikují spolu, navíc mají o hokeji dá se říct stejné mínění. A pro nás se tím prakticky nic nemění. Pořád makáme na sto procent.

V týdnu jsi také poprvé v kariéře oblékl dres reprezentačního A-týmu. Jaká to pro tebe byla zkušenost?
Byl jsem možná až zbytečně moc nervózní, což mě teď zpětně mrzí. Na druhou stranu mi to otevřelo oči. Musím makat dál, abych se do národního týmu třeba zase někdy vrátil a jednou v něm hrál stabilně. Je to můj cíl.

Čekalo tě také náročné cestování, jak ses s ním popasoval?
No, snadné to nebylo. (úsměv) Hrálo se v Třinci, takže jsem jel nějakých 500 km. Po dálnici to v tuhle dobu, kdy je to samá uzavírka, bylo pořádně dlouhé cestování. (smích) Ale dá se to. Je to hokej, v národním týmu si navíc nezahrajete každý den.

Filip Pyrochta míří vpřed

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit