Bílí Tygři Liberec

Soupeři v CHL? Šance na odplatu i velká neznámá, shodují se Bílí Tygři

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Někteří z nich si zahrají Ligu mistrů poprvé, jiní v ní už posbírali řadu zkušeností a zahráli si i vyřazovací boje. V jednom se ale Bílí Tygři shodují - na start CHL se velmi těší. Co hráči očekávají od nového ročníku prestižní soutěže?

Do Champions Hockey League vstoupí Bílí Tygři už ve čtvrtek proti švédskému Växjö. Následně se utkají také s velšským Cardiffem a v říjnu uzavřou skupinovou fázi proti švýcarskému Davosu. Od každého týmu přitom mají Tygři zcela jiné očekávání. Zatímco ve Švédsku budou svádět bitvu se skvělými bruslaři, ve Velké Británii zase naše hráče čeká tvrdý boj. V případě Davosu pak budou moci využít zkušenosti ze vzájemných zápasů z předminulé sezony. Co o soupeřích hráči soudí?

Dominik Lakatoš

„Čekají nás minimálně dva opravdu špičkoví soupeři, o Cardiffu toho pro změnu moc nevíme. Moc netuším, co si můžu představovat od jejich hry. Nicméně málokomu se poštěstí cestovat za hokejem do Velké Británie. Měli by tam mít kluziště úzké jako v Kanadě, rád si na něm zahraju. Jdeme do každého zápasu stejně. Nechceme se nikomu podřizovat, chceme hrát svou hru směrem dopředu a důsledně bránit. Věřím, že se na každého soupeře skvěle připravíme a uspějeme."

Adam Jánošík

„Myslím si, že jsme dostali velmi těžkou skupinu. To je pro nás ovšem dobře, protože nás to hned na startu sezony pořádně prověří. Do každého zápasu musíme jít s tím, že chceme vyhrát, a věřím, že ze skupiny postoupíme. Švédský i švýcarský hokej známe, trochu neznámou bude Cardiff. Bude to naše první konfrontace hokejem v Británii, ale určitě to bude kvalitní soupeř. I tam už je hokej na velmi vysoké úrovni. Rozhodně se na ten zápas těším."

Milan Bartovič

„Ve skupině nás čekají kvalitní soupeři. Budou to zajímavé souboje jak pro nás, tak pro diváky. V každém zápase to určitě bude velký boj. Švédi budou klasicky výborní bruslaři, technicky vyspělí a silní na puku. Od Cardiffu pro změnu těžko říct, co můžeme čekat, ale mají v týmu spoustu Kanaďanů a určitě je bude zdobit tvrdost a agresivita. Davos je zase každoročně jeden z nejlepších týmů celé Ligy mistrů. Mají skvělé bruslaře a celkově špičkové hráče. Nebude to nijak snadné."

„Soutěži teď určitě pomůže na prestiži, že ji hrají pouze ty nejúspěšnější týmy z jednotlivých soutěží, tedy nejen ti, kteří si to mohou dovolit. Každý si start v Lize mistrů musel zasloužit, což je spravedlivé, a zároveň to slibuje spoustu zajímavých zápasů."

Hráči slaví cenné vítězství

Aleš Stezka

„Champions Hockey League jsem doteď sledoval pouze z Ameriky na počítači. Celkově se celá soutěž postupně posouvá výš a výš, její kvalita je už mnohem dál, než před pár lety. Nelze předpokládat, že bychom tu narazili na slabého soupeře. Máme před sebou zápas se švédským týmem, švýcarským Davosem a Cardiffem, což jsou vše velmi kvalitní celky. Nedá se čekat, že by někdo v Lize mistrů někoho přejel 7:0."

„Celkově to může evropskému hokeji pomoct. Když pak přiletíte do Švédska, sledujete, jaké tam mají zázemí, podíváte se na jejich trénink, na jejich rozbruslení... Můžete si z toho něco vzít. I samotný zápas nám dá hodně, můžeme se porovnat s týmy z jiné soutěže. Po této stránce nám tedy Liga mistrů určitě také pomůže."

Mário Bližňák

„Švédské Växjö je nesmírně kvalitním týmem, Švédi jsou bruslařsky velmi vyspělí. Už jsme se o tom přesvědčili před rokem, kdy jsme hráli s Färjestadem. Byl to vyrovnaný zápas, hrálo se pořád nahoru a dolů, což nám ovšem vyhovovalo. Bude to rozhodně zajímavé. A Cardiff, to je taková neznámá. I proto se na zápas s nimi velmi těším. Hraje tam spousta kanadských hokejistů, bude to spíš zápas v takovém severoamerickém stylu. Rozhodně nečekám nic lehkého! Celkově to bude hned na začátku sezony takový pořádný test."

Petr Jelínek

„Jsou to všechno nesmírně kvalitní týmy. Už teď je jasné, že zápasy se švédským Växjö nebo s Davosem budou velmi těžké. S Davosem už jsme si před dvěma lety zahráli a sami jsme se přesvědčili, jak kvalitní kádr mají. Po pravdě nevím, jak moc se jejich tým za tu dobu obměnil, ale předpokládám, že budou hrát podobně. Cardiff bude asi pro změnu takový mlátivý hokej. Mají spoustu Kanaďanů a předpokládám, že rádi hrají tvrdou hru. Uvidíme, jak bude zápas s nimi vypadat."

Jan Stránský

„Před dvěma lety jsme s Davosem už hráli, takže vím, že to bude velmi těžký soupeř. Växjö bude také náročná zkouška. Papírově nejslabší je možná Cardiff, ale mají tým postavený na spoustě Kanaďanů. Nebude se asi hrát zrovna v rukavičkách. (úsměv) Bude každopádně zajímavé si zahrát ve Velké Británii, byl jsem tam doteď jen jednou a rozhodně ne za hokejem. Celkově si myslím, že bude mít letos díky novému systému soutěže Liga mistrů ještě větší náboj. Rozhodně chceme postoupit ze základní skupiny a dostat se co nejdál."

Stránský bojuje o puk

Lukáš Derner

„Je to první rok, kdy soutěž hrají pouze vítězové základní části nebo mistři, případně další nejlepší týmy z evropských lig. Čeká nás díky tomu podle mě velmi kvalitní ročník. Davos známe, hráli jsme s nimi před dvěma lety a byly to nádherné zápasy pro nás i pro fanoušky, bohužel se špatným koncem. O Cardiffu jsem slyšel, že to tam je samý Kanaďan, takže to bude takové zajímavé srovnání. Zároveň se podíváme také někam, kde jsme ještě nebyli. Snad si to užijeme. Švédské kluby jsou zase typické rychlostí a přímočarostí, takže se na zápas s Växjö moc těšíme."

Martin Ševc

„Växjö je nepříjemný bruslivý soupeř, který je stejně jako další švédské týmy skvěle organizovaný. Na druhou stranu se nám v minulých letech proti Švédům hrálo celkem dobře. Méně se nám dařilo s Davosem. Hrají na brejky, mají vynikající bruslaře a dopředu jsou velmi nebezpeční. Máme příležitost se jim trochu pomstít. Dvakrát nás dá se říct vycvičili, tak by bylo fajn jim to vrátit."

„Od Cardiffu moc nevím, co čekat. Mají v týmu hodně Kanaďanů a asi se to bude docela mydlit. Musíme být chytří a dávat puk hodně od hokejky, abychom nebyli bití. Celkově bude ale letos soutěž velmi kvalitní. Nikdo nemá místo jisté, museli jsme si ho vybojovat. Liga mistrů bude díky tomu určitě prestižnější."

Martin Bakoš

„Cardiff má skoro celý tým složený z Kanaďanů, kteří přišli do Evropy, protože v zámoří neměli kvůli extrémnímu přetlaku takový prostor. Dá se čekat, že budou hrát severoamerickým stylem. Bavil jsem se s kluky z Bystrice, kteří s nimi hráli, a můžeme opravdu čekat tvrdou hru. Když se jim v tomto vyrovnáme, věřím, že je hokejově přehrajeme."

„A Växjö... Když se řekne švédský tým, těžko si můžete vybírat. (úsměv) Všechny jsou tam nesmírně kvalitní. Mezi nimi slabého soupeře nenajdete, ale já se na ně těším. Porovnat se se švédským hokejem je vždycky super. Davos už trochu známe, klub funguje pořád docela podobně. Určitě se na sebe vzájemně dobře připravíme, ale chceme na ně vlétnout a trochu je překvapit!" (úsměv)

Lukáš Jašek

„O Cardiffu vím hlavně to, že se tam hrálo finále fotbalové Ligy mistrů. (úsměv) Bude to ale velmi zajímavý soupeř, s nímž se ještě asi nikdo z nás nesetkal. Co se týče Davosu, kluci tam už byli v předminulé sezoně a leccos o nich ví, takže se na ně jistě velmi dobře připravíme. Växjö zase bude bruslivý tým, jako všichni švédští soupeři. V Lize mistrů chceme uspět, takže do ní rozhodně chceme vstoupit co nejlépe. Moc se na ni těším!"

Týmové foto CHL

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit