Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta: Reprezentace? To je splněný sen!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Filip Pyrochta bude jistě na končící týden vzpomínat jako na velmi úspěšný. Ve středu se dočkal nominace do reprezentace, ve čtvrtek pak v utkání s Hradcem Králové nastoupil v první obraně a podílel se na výhře 4:1. "Na reprezentační sraz si to pojedu užít," hlásí jednadvacetiletý bek.

Máte za sebou poslední přípravný duel. Co vám ukázal?
Od začátku jsme věděli, že to bude náročný zápas, ale podle toho jsme se na něj také připravovali. Máme za sebou dobrou letní přípravu, což jsme snad také ukázali na ledě. Doufejme, že to tak bude i nadále.

Mountfield dosud v přípravě neprohrál, těší vás přerušení této série?
Nijak jsme to mezi sebou před zápasem neřešili. Ale je to pro nás určitě povzbuzení. Také mají za sebou dobrou přípravu, ale my je dokázali porazit svou vlastní hrou. Teď nás čeká Liga mistrů a pak zase Hradec v extralize.

Brali jste zápas jako generálku na ostrý start sezony?
Samozřejmě, byla to taková generálka nejen na Ligu mistrů, ale i na extraligu, protože nás hned v prvním kole čeká Hradec a budeme se s nimi potkávat celou sezonu. Ale myslím si, že teď za týden, až do Liberce v rámci CHL dorazí švédské Växjö, to bude ještě o něco těžší zápas.

Filip Pyrochta podává kotouč sudímu

Během čtvrtka ses objevil v nominaci Josefa Jandače pro reprezentační dvojutkání se Slovenskem. Co na tuto poctu říkáš?
Je to pro mě splněný sen, zkrátka něco nepopsatelného. Mám z toho opravdu obrovskou radost. Dozvěděl jsem se to už o něco dřív, že jsem v širším výběru. Jen se čekalo, jestli mě trenér kvůli termínové kolizi s Ligou mistrů pustí, no a nakonec mě pustil.

Se Slovenskem se utkáte 23. a 24. srpna, Tygři přitom 24. a 26. srpna vstoupí do Ligy mistrů. Jak by tedy měl vypadat tvůj režim?
Ještě to není úplně definitivní, ale podle aktuálního plánu by to mělo být tak, že odehraju dva zápasy v reprezentaci a pak se připojím zpátky k týmu. Na druhý zápas bych už měl být k dispozici.

Mrzí tě, že nebudeš u prvního soutěžního utkání sezony?
Je to takové zvláštní. Liga mistrů, to jsou vždy hrozně kvalitní zápasy, takže mě to svým způsobem trošku mrzí. Na druhou stranu je to ale splněný sen. Pojedu si to tam užít.

Věříš po vyvedeném čtvrtečním utkání, že jsou Bílí Tygři na sezonu 2017/18 dobře připraveni?
Myslím si, že ano. Dřeme naplno, každý den se snažíme na tréninku vydat ze všech sil. Zkoušíme různé nácviky. Věřím, že jsme připraveni velmi kvalitně. Uvidíme, co nám ukáže Liga mistrů. Určitě to bude těžké, ale podle mě máme šanci uspět.

Mladý obránce Filip Pyrochta

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit