Bílí Tygři Liberec

Doma nebudeme za žádná ořezávátka, ujišťuje Petr Jelínek

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Sérii tří přípravných utkání zakončili Bílí Tygři vítězně. Libereckou družinu vedl k výhře dvougólový Petr Jelínek, který už poněkolikáté těžil ze spolupráce s Lukášem Krenželokem. „Poslepu bych to s ním nezkoušel. To by nás někdo mohl trefit a zabít,“ žertoval o souhře s dlouholetým parťákem.

Jak jste se posledním přípravným duelem s Hradcem naladili na sezónu?
Myslím si, že to byl dobrý zápas, ale musíme se poučit z častých vyloučení. Není možné, abychom hráli třikrát ve třech. Tohle určitě musíme zlepšit a hrát bez faulů, protože jinak by nás to v soutěži mohlo stát utkání.

Co říkáš tomu, že se to tak servalo?
Je to prostě naše hra. Hrajeme doma a nebudeme tu za žádná ořezávátka. Budeme nepříjemní, ať je to příprava nebo ostrý zápas.

Je to dáno i příchodem Jana Ludviga? Pumpuje do vás tvrdý zámořský styl?
Samozřejmě. Zjednat si respekt na ledě k hokeji patří. Myslím si, že Honza Stránský je hezky zklidnil. Jak říkám, doma si s námi nikdo pohrávat nebude.

Tvá spolupráce s Lukášem Krenželokem opět naplno ožila, oba jste zaznamenali tři kanadské body. Společně jdete už do osmé sezóny...
V lajně spolu hrajeme od té doby, co přišel Filip Pešán. Ve Slavii jsme měli trochu jiné role, než máme tady. Nějaký pátek už se ale známe a rozumíme si i mimo led. Intuitivně víme, kde se ten druhý pohybuje. Jsem rád, že z toho těžíme.



Je to tak, že spolu můžete hrát poslepu?
Poslepu asi ne. To by nás někdo mohl trefit a zabít. (směje se) Někdy to ale opravdu je nahrávka naslepo, protože přibližně víme, kde ten druhý zrovna je.

Dominik Lakatoš říká, že je mu ctí hrát s vámi v jednom útoku...
Nepřipadám si, že bych ho nějak táhl nahoru. On je šikovný hokejista a myslím, že loni to jen potvrdil. I tím draftem. Věřím, že má před sebou velkou budoucnost. Jsem rád, že ho tam máme, protože umí nahrát i dát gól.

Hradec ještě v přípravě neprohrál. Je to cenný skalp?
Já jsem je ani moc nesledoval, ale samozřejmě každé vítězství je pro nás moc důležité. Ať je náš soupeř kdokoliv, chceme vyhrát!

Za týden vstupujete do ligy mistrů. Snesl by výkon proti Hradci měřítka CHL?
Já si myslím, že ano, ale určitě to budou dva zcela odlišné zápasy. Myslím si, že ve čtvrtek to bude víc hokejovější. S Cardiffem to bude spíš více fyzické.

Na který z těch zápasů se těšíš víc?
Těším se na oba! S žádným britským týmem jsem ještě nikdy nehrál, takže nevím, co od toho mám čekat. A Švédové? To bude podobné jako vloni s Färjestadem. To bude asi atraktivnější hokej. Cardiff bude fyzicky velmi náročný.

Petr Jelínek střílí...

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit