Bílí Tygři Liberec

Souboj prvního s posledním. Pod Ještědem se představí Energie Karlovy Vary

Date of publication Author Jaroslav Vondrák, Jonáš Jech

Liberec - Bílé Tygry čeká 41. zápas této extaligové sezóny. Soupeřem jim bude tým, který se sice drží ve spodních patrech tabulky, ale už několikrát dokázal, že dokáže porazit i týmy z předních příček. Na liberecký led zavítá karlovarská Energie a Liberečtí se pokusí napravit předchozí vzájemné utkání, ve kterém Energetikům na jejich ledě podlehli 3:5.

V čele extraligy

Už před utkáním s plzeňskou Škodovkou se Bílí Tygři probojovali na první příčku tabulky a díky výhře v zápasu s Indiány svou pozici na první příčce ještě upevnili. Prohry Třince a Brna zajistili Tygrům sedmibodový náskok právě na druhé Oceláře.

Utkání s Plzní bylo, z pohledu Libereckých, úspěšně splněným reparátem za ne příliš povedený zápas na západočeském ledě ze začátku prosince loňského roku , kde šelmy prohrály 2:5.To v sobotním klání se více činili Bílí Tygři. Zásluhou branek Šimka, Valského, Radivojeviče a pozorné defenzivy získali tři body. Nyní už se ovšem jejich pozornost upíná k dalšímu zápasu, ve kterém se na libereckém ledě představí soupeř taktéž velice urputný - Energie Karlovy Vary.

Jan Stránský krouží okolo branky

Týmovost a bojovnost - vlastnosti, které Karlovarským nechybí

Celek z lázeňského města neprožívá úspěšnou sezónu a po krátkém účinkování na třináctém místě tabulky opět klesl na dno žebříčku. Přestože Karlovarští zatím získali pouze 36 bodů, o bod méně než předposlední Pardubice, často dokáží své soupeře z vyšších pater tabulky notně potrápit.

Důkazem toho může být výhra na domácím ledě proti brněnské Kometě nebo zápas z minulého týdne proti Spartě, ve kterém Západočeši podlehli aktuálnímu vicemistrovi až v prodloužení. Bílí Tygři již letos na karlovarském ledě prohru okusili. Stalo se tak ve 28. kole, když domácím podlehli 3:5. V utkání hraném v neděli od 16 hodin se Severočeši pokusí Karlovým Varům prohru vrátit, stejně tak jako se jim to povedlo v předchozím duelu s Plzní.

Mario Bližňák si kryje puk

Západočeši spoléhají především na týmové výkony. Tomu odpovídají i statistiky - nikdo z karlovarského kádru svým bodovým příspěvkem nijak výrazně nepřevyšuje své spoluhráče. Na čele produktivity Energie je Tomáš Rachůnek s 18 kanadskými body, jen o bod méně mají na svém kontě Milan Mikulík a kapitán Václav Skuhravý, který je zároveň nejtrestanějším hráčem svého týmu, připsal si již 88 trestných minut.

Mezi obránci Energetiků je situace podobně vyrovnaná, za zmínku však jistě stojí Tomáš Dvořák. Obránce narozený v roce 1995 upoutal svými výkony natolik, že si vysloužil nominaci na prosincový Channel One Cup, kde následně odehrál tři utkání a patří tak k perspektivním hokejistům v rámci celé ligy.

Naposledy se Karlovarští na libereckém ledě ukázali v říjnu minulého roku. Zápas dopadl lépe pro Tygry, kteří nepovolili soupeři ani jednu branku a zvítězili 2:0. Utkání si můžete připomenout v tomto videu.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary


Počet zápasů: 59
Bilance: 29 – 6 – 2 – 4 – 18
Skóre: 167:138

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit