Bílí Tygři Liberec

Vybojují Tygři historický postup do čtvrtfinále CHL? Do Vítkovic jedou s těsným náskokem

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco ostatní extraligové celky si užívají reprezentační přestávku, naši hráči mají napilno. V prvním osmifinálovém duelu CHL minulé úterý přehráli Vítkovice 1:0 a již v úterý 8. listopadu se pokusí na ostravském ledě stvrdit postup. Poskočí mezi čtyři nejlepší celky hokejové Ligy mistrů?

Tuhý boj

Už první utkání ukázalo, že jsou souboje v Lize mistrů od těch extraligových odlišné. V pro hokej netradičním dvouzápasovém utkání může jakákoliv chyba z domácího či venkovního duelu rozhodovat. Možná i proto byl první vzájemný osmifinálový duel s Vítkovicemi dlouho vyrovnaný a oproti extraligovému souboji v něm bylo k vidění mnohem méně střel.

Přesto zápasu rozhodně nechyběla atraktivita. Tygři se tlačili do ofenzivy, nicméně ani Vítkovičtí nehodlali přijít zkrátka a vyráželi do nebezpečných brejků. Oba gólmani se však předváděli ve skvělé formě a v závěru už se zdálo, že by mohlo utkání skončit bezbrankovou remízou.

Bartovič s Šimkem v objetí

Poslední minuty ovšem nabídly drama. Vítkovice dostaly příležitost hrát přesilovou hru, namísto toho však udeřili Tygři. Vlach posunul po mantinelu puk na Radima Šimka, ten v situaci dva na jednoho přesně našel hokejku Milana Bartoviče a slovenský forvard se svým pokusem bez přípravy nemýlil.

Nic není rozhodnuto

Jednobrankový rozdíl však v konečném důsledku vůbec nic neznamená. Pokud by Vítkovičtí v odvetném utkání zvítězili o jednu branku, dospěla by odveta do prodloužení. V případě vyšší výhry by postupovaly Vítkovice, naopak svěřencům Filipa Pešána stačí k postupu remíza.

Michael Vandas z Vítkovic ve středním pásmu

Tygři by se tak poprvé ve své klubové historii dokázali posunout mezi osmičku nejlepších týmů hokejové Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále čeká na postupujícího lepší z dvojice KalPa z Finska a švýcarský Fribourg. A zejména v případě druhého jmenovaného týmu by šlo o velmi zajímavý souboj. Právě do Fribourgu přestoupil v minulém týdnu Michal Birner.

Myslet na čtvrtfinále je však v tuto chvíli předčasné. Bílí Tygři musejí v úterý stále udělat druhý krok k tomu, aby se mezi osmičku nejlepších probili. Dokáží si s Vítkovicemi poradit také v odvetě? Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Sestřih prvního duelu si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit