Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc o utkání s Färjestadem: Konečně jsme si se soupeřem zahráli hokej

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V úterý večer nastoupil liberecký obránce v rámci play off CHL proti svému bývalému klubu - Färjestads BK. Ve švédském celku ještě působí několik jeho bývylých spoluhráčů a už před zápasem Martin Ševc tvrdil: "Budu je chtít porazit." To se mu nakonec vyplnilo, Tygři svého soupeře porazili 4:1. "Utkání rozhodla naše trpělivost," hodnotil poté zápas.

Dal by se tento zápas zařadit mezi ty nejlepší v sezóně ve vašem podání?
Já si myslím, že hrajeme dobře, ale bylo to i díky soupeři, protože chtěl konečně hrát hokej. Letos jsme si ho zatím zahráli jen se Spartou a Třincem, všechny ostatní zápasy byli spíše „sumo hokej.“

Na ledě jste byli lepším týmem, vypadalo to, že jste měli od začátku navrch. Co rozhodlo?
Myslím, že jsme byli trpěliví, hráli jsme dobře v obraně a nakrátko, z čehož vyplynuly naše šance a dostávali jsme se lehce do přečíslení.

Co jste od Färjestadu očekávali?
Samozřejmě jsme věděli, že je to kvalitní soupeř, který je dobře organizovaný a výborně bruslí. Všichni hráči tam jsou skvěle připravení, jak fyzicky, tak takticky. Určitě to bylo výborné utkání.

Jak specifické pro vás bylo hrát proti svému bývalému klubu?
Ve Färjestadu jsem strávil několik krásných let. Pár hráčů tam ještě znám, ale z tehdejšího kádru jich moc nezbylo, protože od té doby uplynul už nějaký čas. Samozřejmě to pro mě byl speciální zápas. Narodil se mi tam první syn, takže ta vzpomínka naskočí a jsem jenom rád, že jsme je porazili.

Hraje Färjestad podobně od dob, co jste v něm působil?
Několik změn tam je, ale jinak je ta tvář pořád stejná.

Jaký to je klub, jak byste ho popsal?
Je to jeden ze zakládajících klubů ve Švédsku, takže má velkou tradici. Je to znát už ve vedení. Ať už je to třeba generální manažer Håkan Loob, od něhož to všechno začíná. Všechny hvězdy švédského hokeje v tomto klubu zůstávají a pracují v té organizaci. Myslím, že je to znát.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu