Bílí Tygři Liberec

Zvítězí Tygři pod Bílou věží? V neděli od 17 hodin se náš tým představí na ledě Mountfieldu HK

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Nabitý program Bílých Tygrů v následujících dnech je neúprosný. Po pátečním duelu v Olomouci čeká ještě před prvním zápasem play-off Ligy mistrů naše hráče v neděli extraligové utkání v Hradci. Fortuna Arenu ještě v základní hrací době Tygři ani jednou nedobyli, podaří se jim to na sedmý pokus?

Venku vždy s body

Bílí Tygři zatím v probíhajícím ročníku nezažívají vyloženě pověstnou mistrovskou kocovinu, přesto si nejspíš představovali úspěšnější vstup do sezony. V dosavadních sedmi utkáních dokázali zvítězit pouze třikrát, z toho pouze jednou na domácí ploše. Nicméně na ledě soupeře si naši hráči vedou o poznání lépe.

Dosud pokaždé platilo, že se Tygři ani jednou nevraceli z venkovního utkání bez bodu. V Karlových Varech a Pardubicích dokázali zvítězit v základní hrací době, v Chomutově a Olomouci pak utkání pokaždé dospělo až do samostatných nájezdů. V nich však libereckým hráčům zatím štěstí nepřálo, v šesti dosavadních sériích této dovednostní disciplíny uspěl v tomto extraligovém ročníku pouze Mario Bližňák a náš tým tak v obou případech cestoval do Liberce s jedním bodem.

Ještě než v úterý svěřenci trenéra Filipa Pešána přivítají na domácím ledě v rámci Ligy mistrů švédský Färjestad, pokusí se bodovou sérii z venkovních zápasů prodloužit v Hradci Králové. Naopak jinou sérii se pokusí přerušit - od doby stěhování týmu z Českých Budějovic na východ Čech zde Tygři v ani jednou nezvítězili v základní hrací době. Zvláštní nádech bude mít tento souboj pro Lukáše Vantucha, jenž ještě v uplynulé sezoně oblékal královéhradecký dres.

vítěz fotosoutěž

Tři zápasy bez výhry

Ani Hradci se zatím v nové sezoně nedaří navázat na loňskou třetí příčku v základní části. Tým z města pod Bílou věží čekal na první vítězství až do třetího kola, kdy si doma poradil s Karlovými Vary. V tradičně velmi vyhecovaném východočeském derby však Královéhradečtí jasně přehráli Pardubice 8:2 a už to vypadalo, že se od zmíněného výsledku dokáží odrazit.

Opak však byl pravdou. Z následujících tří duelů vydolovali pouze dva body za prohry v Litvínově po samostatných nájezdech a v prodloužení v Plzni. Tým zkušeného trenéra Václava Sýkory však rozhodně nelze podceňovat. Mountfield v této sezoně spoléhá na zajímavou směs zkušeností a dravého mládí a disponuje velmi zajímavým kádrem.

vítěz fotosoutěž

Ofenzivním lídrem týmu je v současnosti Richard Jarůšek (4+2), který se pod Bílou věž přesunul po minulé sezoně z mladé Boleslavi. Stejným počtem bodů se může pochlubit také kapitán Jaroslav Bednář (2+4), daří se i lotyšskému forvardovi Andersi Džerinšovi (1+4). Na soupisce najdeme také Tomáše Bulíka, jenž v minulosti hájil tygří barvy.

Z posledního vzájemného duelu v Hradci Králové mají Tygři soupeři co vracet. Rozjetý Liberec po pěti výhrách v řadě prohrál na východě Čech 1:5, přišel navíc o Jána Lašáka, který se navíc na několik týdnů zranil. Dokáží tentokrát naši hráči ve Fortuna Areně zvítězit? To se dozvíme v neděli od 17 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 12
Bilance: 5 – 2 – 0 – 1 – 4
Skóre: 36:37

Naopak v posledním domácím utkání Bílých Tygrů s Mountfieldem se radovali naši hráči. Tento sváteční duel hraný 26. prosince 2015 si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit