Bílí Tygři Liberec

Tygři budou v novém ročníku CHL bojovat o vylepšení loňského výsledku

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři nebudou v novém ročníku bojovat pouze o obhajobu prvenství v nejvyšší české hokejové soutěži, náš tým čeká také snaha o zopakování nebo dokonce vylepšení loňského výsledku v hokejové Lize mistrů. Liberec totiž v konkurenci elitních evropských celků dokráčel až do finále. Připomeňme si krátce loňskou cestu Bílých Tygrů touto soutěží.

Ještě než začala mistrovská jízda extraligou, vstoupili v minulém ročníku Bílí Tygři do prestižní mezinárodní soutěže. Také v sezoně 2015/16 se totiž představili v hokejové Lize mistrů. V základní skupině čekala svěřence trenéra Filipa Pešána dvojice zajímavých soupeřů. Tygři nastoupili postupně proti švédské Skelleftee a slovenské Nitře a cíl byl jasný – postoupit!

Přestože se Skellefteou náš tým dvakrát prohrál, proti Nitře ani jednou nezaváhal. Na ledě soupeře dokázal zvítězit dokonce 9:0! Doma následně na tuto výhru navázal vítězstvím 2:0 a mohl slavit premiérový postup do vyřazovací fáze soutěže. Zde v září a říjnu čekala Tygry dvojice duelů proti dalšímu švédskému soupeři, Linköpingu.

Petr Jelínek.

První duel se odehrál na ledové ploše Home Credit Areny a Bílí Tygři jasně naznačili, že se v šestnáctifinále zastavit nechtějí. Už v první třetině si vytvořili vedení 4:1, a přestože už ve zbytku utkání žádná branka nepadla, letěli do Švédska s luxusním náskokem. Také zde dokázal náš tým zvítězit, tentokrát 6:3, a mohl slavit postup do osmifinále.

V něm čekala Tygry další těžká zkouška v podobě švýcarského Davosu. Domácí duel tentokrát Liberci nevyšel, po třetině prohrávali svěřenci trenéra Pešána 1:3 a dvoubrankový rozdíl nakonec svítil i na závěrečném skóre, které bylo 3:5. V odvetě sice Tygři předvedli skvělý výkon, po porážce 3:4 však nakonec v soutěži skončili. Přesto byl postup mezi 16 nejlepších celků soutěže považován za úspěch.

Petr Jelínek po vyřazení z Ligy mistrů:

"Prohráli jsme si to svým způsobem sami. Doma jsme si nechali ze tří brejků dát tři góly, tady se to v první třetině opakovalo. Dali jsme jim tři šance a oni je využili ke třem gólům. Jinak jsme byli podle mě lepším týmem. Myslím, že se za vystoupení v Lize mistrů co stydět. Dokázali jsme dvakrát porazit Nitru, odehráli jsme zajímavé zápasy se silnou Skellefteou. Pak následoval Linköping, kterému jsme dali ve dvou zápasech dohromady deset branek. A s Davosem si troufám říct, že to byl skvělý hokej pro diváky. Bylo to znát i na úžasné atmosféře, hrálo se nahoru dolů. Jen nás mrzí, že jsme nedokázali postoupit, sílu jsme na to měli. “


Letos by Bílí Tygři po zisku extraligového titulu rádi na loňský úspěch navázali. Ve skupině budou našemu týmu stát v cestě norský Lørenskog a finské TPS Turku. Dokáží Tygři opět postoupit do vyřazovací části? Duely 21. srpna a 26. srpna budou vůbec první soutěžní utkání našeho týmu v nové sezoně. Buďte u toho a přijďte Tygry podpořit!

Jelínek s Billinsem v souboji o puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit