Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta: Dva roky v Kanadě? Obrovská zkušenost!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po dvou letech v Kanadě se mladý bek Filip Pyrochta vrací zpět do Liberce. O svém návratu mezi šelmy prý uvažoval už před minulým ročníkem, definitivní rozhodnutí přišlo letos. Přesto by ještě jednou rád do zámoří zamířil. "Je to jedním z mých velkých snů, ale teď myslím pouze na Liberec," říká.

Kdy se tvé rozhodnutí o návratu zrodilo?
Přemýšlel jsem nad tím už minulý rok, kdy jsem byl v Liberci během letní přípravy. Letos už jsem se definitivně rozhodl, že tu zůstanu.

Co ti předchozí dvě sezony v zámoří daly?
Byl jsem v Kanadě, kde jsem poznal něco úplně jiného. Hraje se na užším kluzišti, mnohem více do těla, je to zkrátka trošku jiný hokej. Krom toho jsem se také naučil jazyk, byla to pro mě zkrátka obrovská zkušenost po všech stránkách. Teď doufám, že to dokážu přenést také zpět do Česka.

Chtěl by ses ještě do Kanady ve své kariéře vrátit a zkusit si NHL?
Určitě je to jedním z mých velkých snů. Uvidíme, jak to v budoucnu bude, třeba bych tam ještě někdy mohl zamířit, ale v tuto chvíli myslím pouze na Liberec.

Sledoval jsi v loňské sezoně počínání Bílých Tygrů v extralize a boj o titul?
Klukům jsem to velmi přál. Celou sezonu jsem je sledoval. Na jednu stranu mě trochu mrzelo, že jsem odešel, ale zkrátka jsem se rozhodl tak, jak jsem se rozhodl. To už změnit nešlo a další rok v Kanadě mi také dal mnoho zkušeností.

Byl jsi také s některými spoluhráči v kontaktu?
Ano, třeba s Dominikem Lakatošem jsem si docela často psal, v kontaktu jsem byl také s klukama z Benátek. Věděl jsem, jak na tom jsou. Sledoval jsem výsledky všech zápasů, věděl jsem, jak se jim dařilo. Měli super sezonu, naprosto neskutečnou a rekordní. Moc jsem jim titul přál a jsem rád, že to dokázali.

TOP Filip Pyrochta
V dresu A-týmu si Filip Pyrochta vyzkoušel například European Trophy 2013/14.

Plánoval jsi návrat už třeba během minulého ročníku?
Můj návrat se urodil až po sezoně, do té doby jsme to neřešili. Stejně tak jsme neřešili ani mou případnou roli, na to je ještě brzy. Uvidí se po letní přípravě.

Do prvního tréninku ses ovšem zapojit pro zranění nemohl, co se ti stalo?
Začátek jsem si trochu zkomplikoval, zlomil jsem si zánártní kůstku. Ale myslím si, že by to brzy mělo být v pohodě. Rád bych stihl příští týden, kdy se trénuje na ledě, ale to asi ještě bohužel nepůjde.

Co vlastně říkáš na přípravu, kdy se jde už po týdnu tréninku na led?
Je to rozhodně zpestření. Dřív jsme byli dva měsíce na letní přípravě, kdy se akorát někde běhalo. Bylo to pak takové nezáživné. Tím, že se jde například na led, se pak příprava o hodně zpestří a je pro nás mnohem zajímavější.

Loni už jsi tréninkové praktiky Aleše Pařeze zažil, co na ně říkáš?
V Kanadě jsme měli přípravu také podobnou. Když jsem tu byl minulý rok, bylo to pro mě něco úplně nového, ale jak je vidět, evidentně to takto funguje. Věřím, že když budeme letos dřít stejně tvrdě, jako kluci před rokem, můžeme také letos uspět.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit