Bílí Tygři Liberec

Rekordní sezóna statisticky. Kolik milníků bylo překonáno?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Nejúspěšnější sezóna v historii severočeského celku přinesla řadu milníků. Překonány byly jak rekordy klubové, tak extraligové. Pojďme se společně podrobně podívat kolik maximum nakonec během ročníku padlo.

Základní část

Jako první se šelmám povedlo zvrátit sérii v počtu vyhraných duelů v řadě. V prosinci Tygři ani jednou neprohráli a společně s listopadovou výhrou nad Zlínem slavili deset vítězných duelů v řadě. Následně sice příznivou sérii ukončila pražská Sparta, nicméně i přesto byl klubový rekord překonán.

S přibližujícím se závěrem soutěže bylo jasné, že Liberečané budou atakovat minimálně ještě dvě zdánlivě nepřekonatelná maxima. Extraligový rekord v počtu bodů během jedné sezóny a extraligový rekord v počtu vítězství. Oba zmiňované milníky patřily doposud Pardubicím, které během ročníku 2002/2003 dosáhly na nevídaných 38 vítězství a 111 bodů!

Jenže svěřenci trenéra Filipa Pešána zvládli závěr dvaapadesátikolového maratonu na výbornou. V posledních šesti zápasech neutrpěli porážku a stanovili nový extraligový rekord na 41 výher, druhé zmiňované maximum překonali o rovných sedm bodů. Finální skóre tak znělo 118!

Radost Tygrů
Z celkových 66 zápasů letošního ročníku Tygři ovládli hned 53!

I další počiny však nezůstaly neoceněny. Tygři byli letos historicky nejúspěšnější, i co se vstřelených branek týče. Podařilo se jim překonat rekord z ročníku 2006/2007, kdy nastřádali 161 gólů. Nyní se však zastavil brankostroj až na čísle 181!

S výborným výkonem útočných řad úzce souvisí i přesilové hry. V těch byli taktéž modro-bílí během uplynulé sezóny vůbec nejúspěšnější za celou dobu své účasti v extralize. Čísla 21,54 % v základní části a 24,29 v play-off jsou novými maximy libereckého hokeje!

Týmové rekordy byly vyčerpány, nikoliv však ty individuální. Žádnému Tygrovi se během extraligového utkání nepodařilo nastřádat šest bodů. Ve střetnutí s Karlovými Vary (7:2) se ale tímto nevídaným počinem prezentoval Branko Radivojevič. Ten se krátce po utkání radoval se sedmi body (1+6) dokonce z překonání extraligového rekordu v počtu nahrávek během jednoho duelu, nicméně druhá asistence u branky Dominika Lakatoše mu nakonec dodatečně byla odebrána.

Ve své, trochu rozdílné, kategorii nenašel přemožitele ani Jan Výtisk. S 314 body v tabulce Radegast indexu překonal dva roky starý rekord Michala Gulašiho (309) a na druhé místo měl navíc náskok rovných 50 bodů.

Play-off

Ani play-off nezůstalo, co se překonaných čísel týče, pozadu. Žádnému z týmů se v historii samostatné české ligy totiž nepodařilo projít při systému hraném na čtyři vítězné zápasy do finále bez jediné porážky.

Jelikož navíc Tygři vyhráli šest zápasů před koncem základní části v řadě vytvořili společně s osmi výhrami v play-off nové extraligové maximum v počtu vítězství bez porážky. Překonali tak výkon Třince ze sezóny 2014-2015 (13 výher). K vyrovnání historického rekordu (ZKL Brno - 16) z let 1963-1964 šelmám zbývaly dva vítězné zápasy.

Bez povšimnutí nezůstal po veleúspěšné sezóně ani realizační tým. Filip Pešán se ve 38 letech stal nejmladším trenérem, co dovedl svůj tým k zisku triumfu v české nejvyšší hokejové soutěži!

Nezbývá než doufat, že Tygři v příštích sezónách naváží na tu letošní a pokoří i ostatní zbývající rekordy. Stále jich na předčení čeká hodně...

Vítězný nájezd Branka Radivojeviče

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit