Bílí Tygři Liberec

Vojtěch Fiala: Kluci milují hokej, což přináší snazší cestu k vítězství

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Sportovní třídy zažily povedenou sezónu. Osmáci získali mistrovský titul a neméně úspěšně se vedlo i sedmé s pátou třídou. „Je úžasné sledovat, jak se kluci za rok posunuli, přičemž nemluvím jen o výkonnostní stránce, ale i té mentální," hodnotí své pocity po konci ročníku trenér Vojtěch Fiala.

Jak byste zhodnotil sezónu pohledem páté a sedmé třídy?
To už bilancujeme konec sezony? Připadá mi jako včera, co jsme nastupovali na led a dělali předsezónní rozhovor. Ale vážně, musíme kluky pochválit a to jak chlapce z pětky, tak náš tým sedmáků. Obě kategorie mají za sebou v podstatě úspěšnou sezónu. Hráči odvedli kus práce odvedli na ledě i mimo něj. Je neuvěřitelné sledovat, jak se kluci za rok posunuli, přičemž nemluvím jen o výkonnostní nebo fyzické stránce, ale zejména té mentální.

Obě třídy sezónu ukončily jednoznačně s kladnou bilancí vítězství/porážek, jste s uhraným výsledkem i herním projevem z celkového hlediska spokojeni?
Výsledky obou kategorií nevypadají na papíře vůbec špatně, ale musím se opakovat v tom, že větší zadostiučinění nám přináší, když se daří nejen na ukazateli skóre, ale hlavně, když předvedená hra snese co možná nejvyšší parametry té dané kategorie. Je skvělé sledovat hráče, kteří se nebojí hrát, chtějí se prosadit a v zápase předvedou věci, jež si vyzkoušeli na tréninku nebo si nechali poradit od svých trenérů.

Páťáci nadstavbovou soutěž ovládli, nestačili na svého soupeře pouze v jednom utkání, je to bezesporu další velký úspěch libereckého hokeje...
Hráči milují vyhrávat, tito kluci navíc milují i samotný hokej a myslím, že to s sebou přináší snadnější cestu k vítězstvím. Ročník 2005 lze velmi snadno trénovat, protože je z kluků cítit, že hrou žijí. Těší se na každý trénink, zápas či každou novou věc, kterou by mohli vyzkoušet v ostrém boji.

Sedmáci turnaj krajských výběrů

Kromě ligy jste odehráli také celou řadu turnajů, jak jsou pro vás důležité a pomáhají se týmu zlepšit třeba i více než některé ligové zápasy?
Samozřejmě, hlavně u té starší kategorie, kdy nám systém soutěže nenabízí v našem regionu každý týden vyrovnaný ročníkový zápas, se snažíme zapojit do našeho programu mnoho doprovodných turnajů a přípravných utkání. Tam pak hledáme nejvyšší kvalitu pro poměření sil a zápasy mají mnohdy větší náboj než mistrovské utkání.

Jak vypadá běžný denní program tříd na takovém turnaji, dostávají od vás hráči volnost nebo jste spíše přísnější trenér?
Pro nás je hlavní zábava a prožitek, mantinely mají od nás hráči nastavené tak, aby se při odpovídajícím chování nemuseli cítit nějak zbytečně peskovaní. Samozřejmě každý ví, že na všech akcích reprezentuje elitní hokejový klub, čemuž samozřejmě odpovídá i dobré chování. Na takovém turnaji to pak mezi zápasy většinou vypadá tak, že si kluci velmi rychle najdou prostor pro nějaký fotbálek nebo hokej s míčkem.

Co plánujete pro letní přípravu, zvolíte soustředění nebo turnaje?
Letní příprava se v žákovských kategoriích nese hlavně v duchu herního vyžití. Chceme aby kluci trénovali tvrdě, ale s chutí i v tomto období a tomu se snažíme jít naproti připraveným tréninkovým programem. Na konci tohoto období pak určitě naplánujeme alespoň pětidenní soustředění, aby kluci byli déle spolu a my trenéři je měli na očích během celého dne.

Začleníte do přípravy na novou sezónu nějaké inovace, ať už co se suché přípravě nebo tréninků na ledě týče?
Věřím, že šablona bude velmi podobná té z minulé sezony. Je určitě benefit, že bude v Liberci během června zase na nějakých deset dní ledová plocha a všechny kategorie budou tak moci rozbít stereotyp tréninkem na ledě. Kluci budou po takovém tréninku v tu dobu již velmi hladoví. Určitě plánuji udržet spolupráci s trenéry z JUDO klubu Liberec, kdy hráči chodí během letní přípravy jednou týdně na judo a gymnastiku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit