Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: Ve čtvrtek to bude ještě těžší zápas!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po dvou třetinách byl duel s Chomutovem vyrovnaný, nakonec se však mohli Tygři radovat z výhry. O rozhodující branku se v přesilové hře postaral Michal Birner. "Byl to trochu šťastný gól, ale na to se už nikdo neptá," usmíval se po utkání.

V prvních dvou třetinách se zdálo, že jste se teprve dostávali do tempa. Je to tak?
Herní pauza na nás byla znát. Chomutov se do čtvrtfinále rozhodně nedostal náhodou, porazil silnou Kometu a také v prvním duelu s námi se prezentoval nepříjemnou hrou. Ani led v úvodních minutách nebyl v ideálním stavu, trošku nám to tam skákalo, ale troufám si říct, že to zhruba od poloviny zápasu začal být ten náš hokej. Dokázali jsme převážit misky vah na naši stranu.

Dlouho se vám ani nedařily přesilové hry, čím to bylo?
Hodně jsme se tomu v pauze věnovali, ale na ledě to vůbec nebylo vidět. Něco jsme si o tom řekli i v kabině během přestávky a myslím si, že ve třetí třetině už to byly takové přesilovky, jak by měly vypadat. Hodně pohybu, hodně kotoučů do brankoviště... Zaplať pánbůh alespoň za ten jeden gól, který jsme v nich dali. Byl nakonec rozhodující.

Na ledě se přitom zdálo, že gólová přihrávka Petra Vampoly nemůže až k tobě projít.
Byl jsem na tu přihrávku nachystaný a proskákala až ke mně. Nikdy není jednoduché trefit takovouhle žabku, ani jsem puk netrefil zrovna ideálně, ale gólmanovi to propadlo za záda. Byl to trochu šťastný gól, ale na to už se teď nikdo neptá.

Bylo znát, že Chomutovu naopak zápasový rytmus nechybí?
Oni odehráli čtyři velice dobré zápasy s Kometou, navíc mají v kádru možná nejlepšího hráče extraligy, který je velmi nebezpečný, kdykoliv naskočí na led. Celá jejich první lajna je plná skvělých hokejistů. Navíc známe Vladimíra Růžičku, jak dokáže své svěřence vyhecovat. Hráli šíleně obětavě, zblokovali spoustu střel. Bude to asi vyrovnaná a dlouhá série.

Jak se nedostatek herní praxe projeví?
Není to ani tak o tom, jak se cítíte fyzicky. Člověk musí najít znovu ten timing, dostat se do tempa. Oni hráli celý zápas výborně, jsou rozjetí. Před sezonou si nevyhlašovali žádné velké cíle, tohle je pro ně nad plán a play-off si tak můžou užívat. Je to na nich znát, hrají obětavě. Mají navíc hráče, kteří dokáží rozhodovat, takže se musíme soustředit na to, abychom je na ledě co nejvíce eliminovali a abychom ty čtyři výhry urvali.

Michal Birner

Před utkáním došlo k drobným rotacím centrů, Petr Vampola se přesunul do první formace a s tebou a Michalem Řepíkem naskakoval Michal Bulíř. Čím to bylo?
Takhle už to bylo složené na konci základní části. Vampimu to s klukama ze Slovenska na konci základní části skvěle sedlo, takže nebyl důvod něco měnit. Ale jsme profesionální hokejisté a je úplně jedno, kdo s kým hraje. Já osobně neřeším, s kým jdu na led, soustředím se jen na svůj výkon.

S čím půjdete do druhého utkání série, které vás čeká už ve čtvrtek?
Ve čtvrtek to možná bude ještě těžší, než první zápas. Z nějakého důvodu se během celé sezony nikdy nehrají dva zápasy ve dvou dnech a pak v play-off to tak najednou je. To mi moc smysl nedává, ale my se s tím musíme srovnat a popasovat. Ve čtvrtek chceme předvést stejný výkon.

Dá se asi očekávat, že se na vás soupeř opět důkladně připraví?
Čím víc zápasů proti sobě odehrajeme, tím víc na sebe budeme připravení. Už teď každý kouká na video, všichni vědí, co který tým hraje. Je to o maličkostech, o bojovnosti a chybách. Kdo udělá těch chyb míň, postoupí dál.

Jak sis užil tradiční liberecké Bílé peklo?
Atmosféra byla skvělá. Lidé jsou v Liberci po play-off hladoví, dlouho se tu nehrálo. Po základní části jsme nastavili nějakou laťku, takže je to i závazek vůči nim. Nechceme je zklamat!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit